Een beter gesprek

Mediator, bemiddelaar, coach

Roel Stern volgde begin 2012 een mediationopleiding bij het Mediationhuis in Diepenheim, inmiddels Academie voor Mediation Opleidingen. Hij legde met goed gevolg zijn examens af bij het Internationaal ADR-register en verwierf zo de internationaal geldende titel van Full Certified Mediator.
In vervolgtrainingen bij Paul Tijssen en Eric Feekes bekwaamde hij zich verder in buurtbemiddeling en coaching. Als buurtbemiddelaar en coach was hij 5 jaar lang actief in de gemeente Zaanstad.
In 2016 volgde hij de opleiding tot familiemediator bij het centrum voor
Conflictbemiddeling in Hoogersmilde. Sindsdien begeleidt hij mensen bij het maken of bijstellen van een ouderschapsplan, bij rechtbankscheidingen en bij beëindiging van geregistreerd partnerschap.

Muziek

Roel is van huis uit fluitist en traverso-speler. Naast zijn uitvoerende werk organiseert hij klassieke concerten in Zaandam en Heiloo. De liefde voor muziek is voor hem een verbindende kracht, die verder gaat dan vermaak en mensen een dieper begrip van hun wereld kan geven.
DSC_0015

Verdere achtergrond

Vóór zijn conservatoriumstudie heeft Roel psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit; later studeerde hij enige tijd rechten aan de Universiteit van Amsterdam en volgde hij een opleiding journalistiek bij de LOI. Hij schreef voor verschillende bladen, meestal over muziek.
P6070328